ASTERICS Policy Forum



Report of Contributions

Introduciton

Contribution ID: 0 Type: not specified

Introduciton

Presenter: Dr MOURARD, Denis (CNRS)

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction

Wednesday, 17 January 2018 13:30 (10 minutes)

Presenter: Dr MOURARD, Denis (CNRS)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 2 Type: not specified

CTA Science cases in the MWL/MM framework - By Emma de Ona Wilhelmi

Wednesday, 17 January 2018 13:40 (30 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 3 Type: not specified

ELT Science cases in the MWL/MM framework - By Michele Cirasuolo

Wednesday, 17 January 2018 14:10 (30 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

KM3NET Science cases in the MWL/MM framework - By Damien Dormic

Wednesday, 17 January 2018 14:40 (30 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

SKA Science cases in the MWL/MM framework

Wednesday, 17 January 2018 15:10 (30 minutes)

Presenter: Dr CHRYSOSTOMOU, Antonio (SKAO)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Lessons learned from the recent gravitational waves discovery - Virgo - LIGO - By Nelson Christensen

Wednesday, 17 January 2018 15:55 (20 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Activities of ASTERICS/DECS Work Package related to the goals of the APF

Wednesday, 17 January 2018 16:55 (20 minutes)

Presenter: Prof. SERJEANT, Stephen (The Open University)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 8 Type: not specified

Activities of ASTERICS/OBELICS Work Package related to the goals of the APF

Wednesday, 17 January 2018 17:15 (20 minutes)

Presenter: Dr LAMANNA, Giovanni (LAPP/IN2P3/CNRS)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Activities of ASTERICS/DADI Work Package related to the goals of the APF

Wednesday, 17 January 2018 17:35 (20 minutes)

Presenter: Dr ALLEN, Mark (CDS, Observatoire de Strasbourg)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 10 Type: not specified

Activities of ASTERICS/CLEOPATRA Work Package related to the goals of the APF - By Mark Kettenis

Wednesday, 17 January 2018 17:55 (20 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 11 Type: not specified

Discussion + presentation of the splinter sessions -By Saskia Mateheussen

Wednesday, 17 January 2018 18:15 (15 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 12 Type: not specified

SS1: Joint time allocations: practical aspects, software tools, database ··· (3 separate groups)

Thursday, 18 January 2018 09:30 (45 minutes)

Session Classification: Splinter sessions

Contribution ID: 13 Type: not specified

SS2: Observing strategies: models for coordinating observing campaigns, technological requirements...(3 separate groups)

Thursday, 18 January 2018 10:30 (45 minutes)

Session Classification: Splinter sessions

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

SS3: Data access: distribution of data, protection, proprietary rights, tools and technology requirements…(3 separate groups)

Thursday, 18 January 2018 11:30 (45 minutes)

Session Classification: Splinter sessions

Contribution ID: 15 Type: not specified

SS4: General policies: how to propose general rules enhancing the MWL/MM framework in European Astronomy

Contribution ID: 16 Type: not specified

SS4: General policies: how to propose general rules enhancing the MWL/MM framework in European Astronomy (3 separate groups)

Thursday, 18 January 2018 14:00 (45 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 17 Type: not specified

Discussion, list of actions, way forward. Lessons for the second APF

Thursday, 18 January 2018 16:00 (30 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 18 Type: not specified

Visit Nice Observatory

Thursday, 18 January 2018 16:30 (1h 30m)

Session Classification: Social

Contribution ID: 19 Type: not specified

Wine & Cheese at the Grand Meridien

Thursday, 18 January 2018 18:00 (2 hours)

Session Classification: Social

Contribution ID: 20 Type: not specified

CTA Science cases in the MWL/MM framework

Contribution ID: 21 Type: not specified

Lessons learned from EVN activities

Wednesday, 17 January 2018 16:15 (20 minutes)

Presenter: Dr SZOMORU, Arpad (JIVE)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 22 Type: not specified

Lessons learned from Gaia follow - up - By Gerry Gilmore

Wednesday, 17 January 2018 16:35 (20 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 23 Type: not specified

Synthesis of SS1

Thursday, 18 January 2018 10:15 (15 minutes)

Session Classification: Splinter sessions

Contribution ID: 24 Type: not specified

Synthesis of SS2

Thursday, 18 January 2018 11:15 (15 minutes)

Session Classification: Splinter sessions

Contribution ID: 25 Type: not specified

Synthesis of SS3

Thursday, 18 January 2018 12:15 (15 minutes)

Session Classification: Splinter sessions

Contribution ID: 26 Type: not specified

Synthesis of SS4

Thursday, 18 January 2018 14:45 (15 minutes)

Session Classification: Afternoon session 2

Contribution ID: 27 Type: not specified

Discussion

Thursday, 18 January 2018 15:00 (1 hour)

Session Classification: Afternoon session 2